Horsman a novinky z IDEXu 2012

Před několika dny proběhlo v USA představení novinek od výrobců sběratelských panenek na IDEX 2012. Společnost Horsman Ltd. byla na IDEXu také a představila všechny své novinky plánované pro rok 2012.

IDEX je přehlídka sběratelských panenek, která se koná pravidelně každý rok v lednu ve Spojených státech v Orlandu na Floridě.

Na výstavě se vždy poprvé představí všechny novinky od výrobců panenek, takto akce probíhá již od roku 1991. Přehlídky se účastní výrobci sběratelských panenek, hraček i samotní sběratelé.

Během posledních 20 let se IDEX vyvinul v prestižní přehlídku nejnovějších typů panenek, jsou zde k vidění panenky jak od nejznámějších výrobců (např. Integrity Toys, Tonner Doll Company), tak menších výrobců sběratelských panenek. Svá díla zde mohou představit i jednotliví umělci.

Sběratelé mohou obdivovat klasické módní sběratelské panenky, panenky BJD, rebornové panenky a mnohé další typy různých sběratelských kousků.

Pro prodejce panenek jsou zde pořádány různé přednášky a semináře. Většina návštěvníků se pak po předchozím zaregistrování může účastnit i tzv. Eventů - tedy událostí jako jsou například snídaně či večeře pořádané společností (např. Tonner Doll Company), kde výrobce pro všechny připraví program s občerstvením a všichni zúčastnění si vždy odnesou dárek v podobě speciální panenky či doplňku pro panenky. Pro tyto příležitosti výrobci vyrábějí i exkluzivní panenky či edice panenek.

Společnost Horsman Ltd. se zúčastnila i letos a představila své novinky pro rok 2012. Fotografie novinek společnosti Horsman Ltd. naleznete níže (za kvalitu některých fotografií se předem omlouváme).

 

Fotografie jsou přímo od Horsman Ltd. (Pictures by Horsman Ltd.)

 

Text: Lenka Klimešová, 2012