Sběratelské panenky Tonner

 

Tonner Doll Company

Společnost Tonner Doll Company se sídlem v New Yorku je mezinárodně uznávaná díky svým úspěchům v soutěžích zaměřených na panenky a řadě získaných ocenění. Tonner Doll Company vyrábí sběratelské panenky různého vzhledu a věku.  Společnost vznikla v roce 1991, jejím zakladatelem je designér a návrhář Robert Tonner.

Robert Tonner byl po úspěšném absolvování Parsons School of Design zaměstnán jako designér u mezinárodně uznávaného módního návrháře Billa Blasse. Jeho návrhy se pravidelně objevovaly v předních módních magazínech. V roce 1991 definitivně opustil svět módního průmyslu a založil společnost Robert Tonner Doll, ve které se věnoval rozvoji a zdokonalení designu svých vlastních panenek. Všechny panenky Roberta Tonnera a jejich dokonalé oblečení jsou odrazem jeho tvorby v módním průmyslu.

Společnost Tonner Doll spolupracuje s několika filmovými společnostmi pro vytvoření edicí panenek podle filmů, například série panenek z filmu Chicago, Harry Potter, Piráti z Karibiku nebo postavy komiksových superhrdinů a mnohé další.

Mezi další panenky z dílny Roberta Tonnera patří: Betsy McCall®, Ann Estelle od Mary Engelbreit® a For Better or For Worse®. Tonnerovy celosvětově nejznámější panenky jsou z kolekce Tyler Wentworth®.

Panenky Roberta Tonnera se prodávají po celém světě a v exkluzivních edicích ve vybraných obchodech, například FAO Schwarz v New Yorku.

Text: Lenka Klimešová, 2011

 

Tonner Doll Duels

Tonner Doll Duels nyní i na blog.Panenka-Panenky.cz

Tonner představil nový typ těla s názvem: Nu Mood™

Tento týden (25.1.2012) společnost Tonner Doll Company představila novou základní kolekci panenek s nejnovějším tělem nazvaným „Nu Mood™“.

Panenka Tonner Jon Wigged Basic - Too

V prosinci 2011 společnost Tonner Doll Company představila další ze svých parukových panenek. V kolekci Cami & Jon byla poprvé představena Jonquil jako panenka Jon Wigged Basic - Too, paruková panenka se vsazenýma akrylovýma očima.

Panenka Tonner Cami Basic Platinum

V říjnu 2011 společnost Tonner Doll Company představila svou zimní kolekci panenek Tonner, mezi těmito krásnými panenkami byla i další panenka Cami s vsazenýma očima. Její celý název zní Cami Basic Platinum…

Na návštěvě u Tonnera

Krásné video, jak může vypadat malý obchod s panenkami Tonner.

Obličeje panenek Tonner

Od doby svého vzniku, vytvořila společnost Tonner nespočet různých obličejů. V této kategorii se pokusíme alespoň z části představit některé druhy obličejů, které společnost Tonner za celou dobu své existence stvořila.

Odstíny pleti panenek Tonner

Společnost Tonner vyrábí své panenky v několika různých odstínech pleti. Pro příklad porovnání odstínů jsme použili fotografie panenek Antoinette Mannequin.

Typy těl panenek Tonner

Tonner Doll Company za svou dlouholetou existenci vyrobil několik různých typů těl panenek. Postupně se v této kategorii budeme snažit představit všechny druhy, které kdy byly společností vyrobeny.