Kniha Enchanted Doll

Asi před dvěma měsíci, po pěti měsíčním čekání, konečně dorazil můj narozeninový dárek. Jedná se o knihu od Mariny Bychkové, která má na svědomí nádherné porcelánové panenky Enchanted Doll. Jde o první vydání v celkovém počtu 500 výtisků, které jsou již kompletně vyprodané. Marina nyní připravuje druhé vydání, které je limitováno 250 kusy.

Na začátku prosince 2011 Marina oznámila, že chystá pro všechny své příznivce knihu, která bude plná fotografií jejích panenek a všichni se budou moct konečně dozvědět, jak se vlastně Marina k výrobě panenek dostala a co vše její panenky představují.

Samotná kniha šla do tisku až v únoru 2012, v tu dobu byla již celá edice 500 kusů rozprodána a všichni netrpělivě čekali, kdy budou knihy hotové a připravené k odeslání.  Na začátku dubna byly knihy vytištěny a připraveny, zbývalo aby Marina každý kus vlastnoručně podepsala a očíslovala - podepsat každou jednotlivou knihu musela být mravenčí práce a knihy tak byly rozesílány na etapy. Moje kniha byla z Kanady odeslána na začátku května a dodání trvalo přibližně 3 týdny (včetně celního řízení). Někteří stále ještě na své knihy čekají, ale záleží na typu dopravy, který si člověk zvolí, my zvolili letecký způsob, který je nejrychlejší.

Kniha má velikost A4 a celkem 149 stran. V knize je popsán Marinin příběh, jak se dostala k tvorbě panenek včetně popisu cesty ke zrození Enchanted Doll. Zároveň se v knize věnuje i jednotlivým popisům některých svých panenek, jak vznikly, za jakým účelem a proč.

Pro velký zájem se Marina rozhodla vydat ještě druhou edici v limitovaném množství pouhých 250 kusů, i tato edice je již bohužel kompletně vyprodána a žádný další dotisk už nebude. S druhou edicí udělala Marina výjimku kvůli velkému zájmu.

Cena knihy byla 75 kanadských dolarů + poštovné (lodní či letecká doprava). 

Webové stránky Mariny Bychkové: http://enchanteddoll.com/

 

Další článek... Enchanted Doll Surviving - článek k panence, která je mou srdcovou záležitostí.

Text: Lenka Klimešová, 2012

 

Fotografie z knihy Enchanted Doll od Mariny Bychkové (Pictures from Enchanted Doll Book by Marina Bychkova)