Paris Fashion Doll Festival 2015 - 1. část

Od 13.3. do 15­.3.2015 proběhl v Paříži již 21. ročník jedné z nejoblíbenějších akcí sběratelů panenek - Paris Fashion Doll Festival.

Už několik let jsme přemýšleli o tom, že by bylo skvělé se této akce také zúčastnit. Prožít tu neskutečnou atmosféru s účastníky festivalu z nejrůznějších zemí a poznat osobně i samotné výrobce našich nejoblíbenějších panenek, které si tak pečlivě hýčkáme.

Letos se nám konečně podařilo si tento sen splnit a my se mohli vydat do našeho nejoblíbenějšího evropského města nejen za poznáváním památek a gastronomie.

 

Paris Fashion Doll Festival již tradičně začal v pátek večer, kdy se sběratelé sešli na Sybarite Coctail Party, kterou jak již název napovídá, pořádají pánové Charles Fegen a Desmond Lingard ze společnosti Superdoll. 

Večírek začínal v 19:00 a než jsme všichni, dichtiví účastníci, byli vpuštěni do sálu, mohli jsme si vyzvednout dáreček, který byl pro všechny připraven před vchodem. Letošním dárečkem byla taštička pro panenky v níž byla ukryta pašmína ve stejné barvě jako taštička a sluneční brýle IBEANS - vše přímo od společnosti Superdoll. Dárečky byly v několika barevných variantách, my jsme dostali černou a růžovou variantu. 

Letošní večírek byl zároveň oslavou 10. výročí samotného vzniku panenky Sybarite, takže při vstupu do sálu všechny účastníky obklopily stříbrné balonky, které byly všude na podlaze. K občerstvení bylo šampaňské, jednohubky a dortíčky s připomínkou 10. výročí.

Po občerstvení a rozproudění zábavy všichni netrpělivě začali očekávat představení hlavního vrcholu večera - exkluzivní panenky Sybatrite, která byla vyrobena právě pro tuto příležitost. Nikde však žádný stůl, kde by se měla panenka odhalit, nebyl.

Charles a Desmond letos panenku představili zcela jinak. Natočili klip, ve kterém se panenka představila úplně sama.
Celý klip zatím bohužel není od výrobců dostupný, takže se níže můžete podívat alespoň na jeho sestřih, který vytvořil Simon Farnworth z Dollobservers.com

Všichni byli z představení panenky i z paneky samotné naprosto unešeni, myslím, že u všech předčila jejich očekávání! 

Sybarite Cameo byla pro Paříž vyrobena v limitované edici pouhých 50 kusů.

 

Po představení panenky byl čas na vylosování šťastlivce z facebookové soutěže, který vyhrál barevnou variaci panenky Solitaire, která byla prodávána 14.února 2015. Své štěstí jsem mezi jinými zkusila i já, ale jak už to tak bývá, panenku vyhrál někdo jiný. :-)

Po losování se coctail party pomalu ukončila a někteří účastníci se přesunuli dál na after party do hotelového baru.
My jsme si šli odpočinout na pokoj a připravit se na další den, kdy byl v plánu oběd s exkluzivní panenkou Barbie a další překvapení...

Text a fotografie: Lenka Klimešová, David Michal, 2015