Paris Fashion Doll Festival 2015 - 2. část

V sobotu 14.3.2015 byla na programu tichá aukce módních sběratelských panenek a oběd s exkluzivní panenkou Barbie.

Od 11:00 do 12:00 probíhala v prostorách hotelu tichá aukce, zájemci mohli přihazovat na nejrůznější sběratelské panenky nebo autorské OOAK panenky. V aukci se objevily panenky Barbie, Tonner, Fashion Royalty, Poppy Parker a podobné. Byly moc krásné, tak jsme se rozhodli, že aukci také podpoříme a na jednu z panenek jsme přihodili. Naše šance vypadaly hodně nadějně, ale nakonec panenku získal jiný šťastlivec. V aukci se vybralo přes 1.000 Eur a celý výtěžek šel na dobročinné účely – splnění přání dětem.

Po dvanácté hodině, kdy skončilo přihazování do tiché aukce,  jsme se odebrali do sálu ke stolu číslo 10, který byl přidělen právě nám a dalším 8 účastníkům festivalu.

Uprostřed na každém stole byla panenka Barbie a u každého místa dáreček v podobě přívěšku a pohlednice od společnosti COTHO, vějíř od Superdoll a katalog Barbie.

Někteří účastníci si ke svému stolu přinesli vlastní panenky a ty jim po dobu celého oběda dělaly u stolu společnost. V průběhu oběda probíhalo vyhlášení vítězů tiché aukce, pozvání na další dvě setkání, která proběhnou v květnu v Miláně a v listopadu v Římě. A nakonec proběhla oblíbená módní přehlídka na téma "Moje nejoblíbenější panenka". Přehlídku uzavřela mladá slečna oblečená do kabaretního obleku, stejného jako má na sobě panenka Barbie Spotlight on Broadway, kterou Mattel vytvořil pro letošní conventions.

Na závěr celého oběda proběhla malá tombola, od začátku byly na stole kolem panenky Barbie rozmístěné zabalené dárečky. Jednalo se o tombolu, každý u stolu si mohl vybrat jeden z dárečků. Hlavní cenou pak byla panenka Barbie, kterou mohl vyhrát jeden člověk u stolu, vytažené bylo číslo 5. Číslo 5 měl u našeho stolu David, a tak vyhrál ještě i samotnou paneku. :-)

 

Text a fotografie: Lenka Klimešová, David Michal, 2015