Těla a klouby panenek

Nevíte jak vypadají některé typy panenek? Kolik kloubů (bodů ohybu) vlastně mají a kde? To vše se Vám pokusíme přiblížit v následujícím článku a fotografiích.

 

1. Panenka Barbie Fashion Fever (r.2008) - výška cca 30cm, má pohyblivé pouze ruce (v ramenou, loktech a zápěstí), nohy jsou ještě gumové s kloubem v kolenou

2. Panenka Dynamite Girls Aria - výška cca 30cm (12"), tělíčko je celé kloubové (ramena, lokty, zápěstí, hrudník, kyčle a kolena)

3. Panenka JoeTai Ingrid - výška cca 30cm (12"), tělíčko je také celé kloubové (ramena, lokty, zápěstí, pas, kyčle a kolena)

4. Panenka Tonner Charlotte (tělo Tyler typ BW) - výška cca 40cm (16"), tělo panenky je celé kloubové (ramena, lokty, zápěstí, hrudník, pas, kyčle a kolena)

5. Panenka Antoinette (tělo Antoinette) - výška cca 40cm (16"), tělo je kloubové (ramena, lokty, zápěstí, hrudník, kyčle, kolena, kotníky)

6. Panenka Urban Vita - výška cca 40cm (16"), tělo je krásně ohebné s velkým množstvím bodů ohybu (klobů) - mezi ramenem a loktem je místo, které je otočné, to samé je i na stehnech panenky. Klasické klouby jsou pak v ramenou, loktech, zápěstí, hrudníku, pase, kyčlích, kolenou a kotnících.

Fotografie od Dolls-Doll.com (Pictures by Dolls-Doll.com)

 

Text: Lenka Klimešová, 2011